Boeken

HANDBOEK APPRECIATIVE INQUIRY

Waarom zou je als manager of als medewerker in een bedrijf de moeite nemen om positief, waarderend naar de organisatie en naar de mensen om je heen te kijken?

Waarderend organiseren (appreciative inquiry) gaat verder dan alleen jezelf of een ander een plezier willen doen. Het gaat niet om de ontkenning van tekortkomingen, omdat je niet eerlijk naar problemen zou willen kijken… Het gaat erom dat je voor de voortgang, de ontwikkeling en vernieuwing van je bedrijf een aanpak kiest die écht werkt. Een aanpak die zo goed werkt omdat hij optimaal aansluit bij de manier waarop individuele en groepen mensen functioneren.

Bestel hier via de Uitgever

Boeken 1

HET WAARDEREND WERKBOEK – AI IN DE PRAKTIJK

De populariteit van AI als veranderkundige methode is in Nederland in de afgelopen jaren snel gegroeid.

In 2011 verschenen: Een praktisch boek over Appreciative Inquiry (AI): het Waarderend Werkboek. In dit boek gaan Robbert Masselink en Jelmer IJbema in op het waarderend proces van verandering en beschrijven zij de stappen en principes die daarbij horen. Het boek bevat talrijke oefeningen, technieken en checklists voor de lezer om de methode in de praktijk toe te passen. Ook ditmaal hebben diverse professionals die met AI in de praktijk een bijdrage geleverd. Ben Tiggelaar, auteur van het boek Dromen, Durven en Doen, schreef het voorwoord voor het boek.

Bestel hier via de Uitgever

Boeken 2

WAARDEREND ORGANISEREN – AI IN DE PRAKTIJK

Maak kennis met het boek Waarderend Organiseren van Robbert Masselink

Dit boek geeft een levendige en praktische schets van AI in de Nederlandse en en Belgische praktijk. De term Appreciative Inquiry staat voor waarderend onderzoek, gestoeld op veranderingen in organisaties die op een positieve manier wordt ingestoken. Het voorwoord is geschreven door de grondlegger van Appreciative Inquiry in Amerika, David Cooperrider. Het is dit een baanbrekend boek en het eerste Nederlandstalige standaardwerk rond Appreciative Inquiry en is rijk gevuld met case-studies, verhalen, instrumenten en praktische suggesties. Het boek is geschreven door managers, consultants en wetenschappers.

Bestel via Managementboek.nl

Boeken 3

Publicaties

BIJDRAGE AAN DIVERGING CONVERSATIONS THROUGH FACILITATION – 24 TARGET CASES

Yes! Het nieuwe boek ‘Diverging Conversations through Facilitation – 24 Targeted Cases’ is uit. De hoofdredactie ervan was in handen van Henri Haarmans en Jan Lelie. In het boek staan 24 internationale praktijkvoorbeelden over het faciliteren van processen in organisaties. De titel drukt goed de paradox uit waarmee facilitators te maken hebben: om je doel te bereiken moet je soms divergeren. Deze ‘omweg’ wordt door opdrachtgevers soms als vreemd of omslachtig ervaren: je kunt toch recht op je doel afgaan?! Door deze ‘omweg’ te bewandelen bereik je echter een beter en meer gedragen resultaat en wordt het doel van de opdrachtgever vaak sneller bereikt. Zelf heb ik een bijdrage geleverd met een casus over ‘Leadership skills’ bij de gemeente Amsterdam. Ben je geïnteresseerd in het boek, stuur ons dan een mail.

Download hier het artikel

Boeken 4

DE WAARDERENDE DIALOOG

Een artikel over Appreciative Inquiry en coaching, tijdschrift voor Coaching, 2006.

Download hier het artikel

Boeken 5

TOEPASSING VAN APPRECIATIVE INQUIRY BIJ INTERVISIE

Een bijdrage van Robbert Masselink aan het Praktijkboek Intervisie (M. Bellersen en I. Kohlman, 2009) over Appreciative Inquiry en het positieve effect ervan bij het proces van intervisie.

Download hier mijn bijdrage aan het boek

Boeken 3

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van trainingen en diensten via onze nieuwsbrief

Ik geef Keynote Consulting toestemming mij periodiek op de hoogte te houden via mijn e-mailadres