Stakeholder activering

Een veelgemaakte fout bij verandering is dat leiders en veranderaars voor anderen bepalen wat ‘goed’ voor ze is

 

Perspectieven van anderen – klant, medewerker, vrijwilliger, manager, burger, patiënt, inwoner – zijn vaak verrassend anders. Pas op de momenten dat we hun verhalen werkelijk horen zijn we in staat ons in ze te verplaatsen. Daarom kan het goed zijn om stakeholders deelgenoot van vernieuwing of verandering te maken en ze actief te laten deelnemen aan het proces. Dat levert naast nieuwe perspectieven eigenaarschap op voor de gekozen richting en de bereidheid om deze te helpen realiseren.

Ik adviseer en begeleid opdrachtgevers bij het vormgeven van actieve stakeholder participatie en het bevorderen van een cultuur dat ruimte geeft aan tegengeluiden, weerspraak en verschil. Beide creëren betrokkenheid van stakeholders bij het vormgeven van de koers, vernieuwing of gezondheid van uw organisatie en bevordert een betere afstemming met externe ontwikkelingen. Actieve betrokkenheid van stakeholders past bij het streven naar een inclusieve en veerkrachtige organisatie.

Wilt u stakeholders meenemen in een proces van strategie- en/of organisatieontwikkeling, neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

Praktijk-
reflectie

Stakeholder
activering

Vernieuwende
conversaties

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van trainingen en diensten via onze nieuwsbrief

Ik geef Keynote Consulting toestemming mij periodiek op de hoogte te houden via mijn e-mailadres